سند چشم انداز 20 ساله سازمان پزشکی قانونی کشور
تاریخچه
پس از ابلاغ سند چشمانداز بیست سالهی کشور توسط مقام معظم رهبری، سند چشمانداز بیستسالهی سازمان پزشکی قانونی کشور برای اولین بار در سال 1383 تدوین و اهداف سازمان در قالب برنامهی پنجسالهی چهارم توسعه تعیین گردید. از سال 1387 سند چشمانداز بیستسالهی سازمان مورد بازنگری و بازطراحی قرار گرفت. این بازنگری در راستای تدوین برنامهی سوم توسعهی قضائی که نقش پررنگتری برای دستگاههای وابسته به قوهی قضائیه در توسعهی قوه قائل شده بود، صورت گرفت که پساز مطالعه، آموزش و کارِ گروهی و چند ماههی تعداد زیادی از مدیران و کارشناسان سازمان انجام پذیرفت. در ابتدای سال 1389 و با تغییر ریاست سازمان و ابلاغ سیاستهای کلی ایشان، سند مذکور با اصلاحاتی مورد بازنویسی قرار گرفت.
چشمانداز بیست سالهی سازمان پزشکی قانونی کشور
رسالت (مأموریت) سازمان پزشکی قانونی کشور
سازمان پزشکی قانونی کشور سازمانی است مستقل و زیرِ نظر رئیس قوه قضائیه؛ که در امور پزشکی قانونی و کارشناسیِ پزشکی اظهارنظر مینماید.
بیانیه رسالت سازمان پزشکی قانونی کشور
سازمان پزشکی قانونی کشور سازمانی است مستقل و زیرِ نظر رئیس قوه قضائیه، که در جهت کشف حقیقت، کمک به استقرار عدالت و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و وقوع جرم در جامعه؛ براساس اصول علمی، قانونی و شرعی و با بهرهگیری از نیروهای کارآمد و متخصص و فنآوریهای نوین و با رعایت صحت، دقت و سرعت به اظهارنظر در امور پزشکی قانونی و کارشناسیِ پزشکی میپردازد. دراین راستا با مراکز علمی و دانشگاهی داخل و خارج از کشور همکاریهای همهجانبهای را در امور پژوهشی و آموزشیِ علوم پزشکی قانونی به عمل میآورد.
دور نما
ما پیشرفتهترین و معتبرترین پزشکیِ قانونیِ کشورهای منطقه خواهیم بود.
بیانیه دور نما
پیشرفتهترین و معتبرترین پزشکی قانونیِ کشورهایِ منطقه (آسیای جنوب غربی شامل: آسیای میانه، قفقاز، خاور میانه و کشورهای همسایه) خواهیم بود که با بهرهگیری از نیروهای کارآمد و متخصص با استفاده از فنآوریهای نوین و انجام فعالیتهای علمی _ پژوهشی خدمات خود را با صحت، دقت و سرعت، منطبق با اصول علمی جهت نیل به عدالت و تکریم مردم ارائه مینماید.
ارزش ها
سازمان برای انجام مأموریت خود و نیل به چشمانداز ترسیم شده به ارزشهای زیر پایبند خواهد بود.
- رعایت اخلاق حرفهای
- مسؤولیت پذیری و وجدان کاری
- ارتقاء مستمرکیفیت
- ابتکار و نوآوری
- رعایت شئونات و اخلاق اسلامی
- رعایت قوانین و مقررات اداری
- تکریم اربابرجوع
- عدالت محوری
- رعایت استانداردهای علمی
- رویکرد جهانی
- ارتباط شایسته میان مسئولان و کارکنان
- ارتقای علمی کارکنان
- ارائه خدمات در کوتاه ترین زمان ممکن
- محیط کاری سالم، صمیمی و ایمن
- مصونیت حرفه ای
- شایسته سالاری
- ارتقاء همکاری های درون بخشی و برون بخشی