X
تلاش مطلوب پزشکی قانونی در شناسایی اجساد جانباختگان بندر شهید رجایی
دوشنبه, ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۱۴:۴۹ ۵۵
طبقه بندی: اخبار سازمان
چچ
تلاش مطلوب پزشکی قانونی در شناسایی اجساد جانباختگان بندر شهید رجایی

تلاش مطلوب پزشکی قانونی در شناسایی اجساد جانباختگان بندر شهید رجایی

رییس قوه قضاییه در جلسه امروز شورای عالی قضایی گفت: پزشکی قانونی در شناسایی و تعیین هویت اجساد جانباختگان حادثه بندر شهید رجایی عملکرد مطلوبی داشت.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پزشکی قانونی کشور به نقل از خبرگزاری میزان، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در جلسه صبح امروز شورای عالی قضایی گفت: با کمک و همدلی مردم و حضور و ممارست امدادگران، نیرو‌ها و مسئولان از قوای مختلف، اقدامات لازم برای تمشیت امور در بندر شهید رجایی پس از حادثه رخ‌داده، تا آنجا که میسّر و مقدور بود در سریع‌ترین زمان ممکن انجام شد.

وی افزود: دادستانی کل و مقامات قضایی استان هرمزگان نیز به صورت مستمر و مجدانه در قبال این موضوع کار کردند. در این خصوص، فرآیند تحقیقات از افرادی صورت گرفته است و تاکنون دو نفر بازداشت شده‌اند. پزشکی قانونی نیز برای شناسایی اجساد جانباختگان، تلاش مطلوبی داشت؛ بر همین اساس، دیه تعداد قابل توجهی از جانباختگان پرداخت شده است. همچنین حدود ۲ هزار و ۶۰۰ خودروی خسارت‌دیده در این حادثه، یا خسارت دریافت کرده‌اند یا ترتیبات این امر در قبال آنها در شُرف اجراست.

موفقیت مهم سازمان پزشکی قانونی

در ادامه این جلسه دکتر عباس مسجدی رئیس سازمان پزشکی قانونی نیز طی سخنانی از تولید ۷ محصول فناورانه توسط مرکز تحقیقات این سازمان خبر داد و گفت: «سِپتا پلیت» محصولی یک‌بار مصرف و قابل استفاده در بخش ژنتیک با یک پنجم قیمت نمونه مشابه خارجی که پیش از این، صرفاً آمریکا آن را تولید می‌کرد.

وی افزود: «پانچر کارت‌های FTA» برای استفاده در بخش ژنتیک و استخراج DNA، دستگاه «SPE Vacuum manifold» جهت استفاده در آزمایشگاه های مختلف از جمله در بخش سم‌شناسی، دستگاه «NITROGEN EVAPERATOR» جهت بهره‌گیری در بخش سم‌شناسی و برای تبخیر حلال از روی نمونه‌های استخراج شده، از دیگر محصولات تولید شده توسط مرکز تحقیقات است.

دکتر مسجدی دستگاه «Auto Vent» که نمونه مشابه خارجی ندارد و در بخش سم‌شناسی مورد استفاده قرار می‌گیرد، دستگاه «Hydrogen Generator» قابل استفاده در بخش سم‌شناسی و برای تولید و تامین گاز هیدروژن با خلوص بالا جهت شناسایی الکل‌ها در دستگاه GC و همچنین دستگاه «ZERO AIR Generator» قابل استفاده در بخش سم‌شناسی و جهت تولید و تامین هوای صفر با خلوص بالا برای شناسایی الکل‌ها در دستگاه GC، را از دیگر تولیدات جدید برشمرد.

وی تصریح کرد: این هفت محصول جدید هم‌اکنون در سیر اخذ تایید‌یه‌های آزمایشگاهی قرار دارند و پس از آن، رونمایی خواهند شد.

آدرس کوتاه شده: